Fumigasyon

Magnezyum Fosfit Fumigasyonu

Hızlı Erişim

Magnezyum Fosfit Nedir?

Dünya’da granül, tablet, gaz torbaları ve plaka şeklinde üretilen Magnezyum Fosfit, ülkemizde genellikle, kullanıma hazır plaka şeklinde satışa sunulmaktadır. Uygulama maliyeti açısından Alüminyum Fosfit e göre biraz daha pahalıdır. Tüm canlı grupları için oldukça zehirli olan bu Fumigant türü, Fumigasyon uygulamalarında özellikle kullanım kolaylığı gereken noktalarda tercih edilmektedir.

Magnezyum Fosfit Formülü

Magnezyum Fosfit, su ile temas ettiğinde yanıcı ve zehirli gazlar açığa çıkarttığı için uygulama oldukça risklidir. Entofarma fumigasyon operatörleri müşterilerimizin güvenliği açısından, uygulama öncesi tüm bu riskleri gözden geçirirler ve gerekli önlemleri eksiksiz alırlar. Bu Fumigant sadece su ile temasında değil, ortamdaki nemin yüksek değerlere ulaşması sonucunda da alev alıp yangınlara neden olabilir. Güvenlik tedbirleri değerlendirilirken, Fumigantın asitler ile tepkimeye girdiğinde yangın ve zehirli gaz üretme yeteneği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Magnezyum Fosfit Formülü: Mg3P2

Fosfin Gazı Formülü: H3P

Magnezyum Fosfit Hangi Fumigasyon Yöntemlerinde Kullanılır?

Magnezyum Fosfit, hemen hemen tüm Fumigasyon yöntemlerinde tercih edilebilir özellikte bir Fumigant türüdür. Magnezyumun, difüzyon yeteneğinin yüksek olması ve ortamda istenilen gaz oranına diğer Fumigant çeşitlerine oranla daha hızlı ulaşılması, tercih edilmesinin en önemli sebeplerindendir. Özellikle Konteyner Fumigasyonu işleminde, uygulama öncesi ve sonrasındaki kullanım kolaylıkları uygulayıcı ve müşteriler açısından tercih nedenidir. Magnezyum Fosfit Konteyner Fumigasyonu dışında aşağıda belirteceğimiz Fumigasyon yöntemlerinde de gerekli güvenlik tedbirleri alınarak kullanılabilir.

  • Tarihi Eser ve Müze Fumigasyonu
  • Silo Fumigasyonu
  • Bina Fumigasyonu
  • Ahşap Palet Fumigasyonu
  • Gemi Fumigasyonu

Magnezyum Fosfit Fumigasyonu Uygulamalarında Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar

Magnezyum Fosfit, uygulama maliyeti olarak diğer Fumigant uygulamalarından pahalı olsa da difüzyon yeteneği ve Fumigasyon süresinde sağladığı avantajlar nedeni ile bazı durumlarda tercih edilebilir. Entofarma, Magnezyum Fosfit Fumigasyonu uygulamalarında, tecrübesi ve geliştirdiği teknikler ile depolanmış ürün zararlıları sorunlarınıza profesyonel çözümler sağlayacaktır.

Magnezyum Fosfit Plaka uygulamalarında alınması gerekli bazı tedbirlere bir göz atalım.

  • Uygulama öncesi gerekli ölçüm işlemlerinin yapıldığından emin olunmalıdır. Entofarma, zararlı türü, popülasyon yoğunluğu, hacim, sıcaklık ve diğer kriterleri göz önünde bulundurarak bir fizibilite raporu hazırlamaktadır.
  • Fumigasyon öncesi gerekli bilgilendirilmeler yapılmalı ve güvenlik tedbirleri detaylı bir şekilde gözden geçirilmelidir.
  • Fumigasyon yapılacak alan veya üründe istenilen gaz oranına ulaşılması ve Fumigantın kaçmaması için gerekli yalıtım önlemleri eksiksiz alınmalıdır.
  • Fosfin gazının zarar verme ihtimali olan malzemeler Fumigasyon alanından çıkartılmalıdır.
  • Uygulama sonrası atıklar kurallara uygun olarak imha edilmelidir.

Magnezyum Fosfit Fumigasyonu Zehirlenmeleri ve İlk Yardım

Zehirlenmeler genellikle soluma ve deri yolu ile emilim yolu ile olmaktadır. Diğer Fosfin ve Metil Bromid Fumigasyonu uygulamalarında olduğu gibi genel zehirlenme belirtileri, bulantı, kusma, bilinç kaybı şeklinde gözlenebilir. Fosfin gazı zehirlenmesi yaşadığı düşünülen kişiler zaman kaybetmeden temiz havaya çıkartılmalı, yaşamsal fonksiyonları takip edilmelidir. Zehirlenen kişilere gerekli ilk yardım faaliyetleri uygulandıktan sonra derhal en yakın sağlık kurumuna sevk edilmelidir.

Magnezyum Fosfit Fumigasyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Entofarma Fumigasyon Operatörleri, Magnezyum Fosfit Fumigasyonu hakkında merak ettiğiniz soruları sizler için cevapladı.

Magnezyum Fosfit nerelerde kullanılır?

Magnezyum fosfit genellikle tarım sektöründe, özellikle tahıl depolamada kullanılır. Zararlı böcekleri kontrol altına almak amacıyla fumigant olarak tercih edilir. Ayrıca, bazı özel kimyasal üretim süreçlerinde ve laboratuvar ortamlarında reaktif olarak da kullanılmaktadır.

Magnezyum Fosfit ne işe yarar?

Magnezyum fosfit, başta tarım olmak üzere, zararlı böceklerle mücadelede etkili bir yöntemdir. Depolanmış tahılları böcek zararından koruyarak ürün kaybını önler. Ayrıca, belirli kimyasal tepkimelerde katalizör olarak işlev görebilir ve laboratuvar ortamlarında kullanılır.

Magnezyum Fosfit insana zarar verir mi?

Magnezyum fosfit doğru kullanıldığında etkili ve güvenlidir. Ancak, yüksek konsantrasyonlarda solunması veya teması ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle kullanımı sırasında uygun güvenlik önlemleri alınmalı ve maruz kalma minimal düzeyde tutulmalıdır.

Halit

2004 yılında kurulan Entofarma sonuç odaklı haşere kontrol çalışmaları ve başarılı geçmişiyle Türkiye’nin en önde gelen ilaçlama şirketidir. Haşere kontrol ve ilaçlama sektöründe öncü olma vizyonuyla hareket eden Entofarma, hizmetlerini her zaman için müşteri memnuniyeti, güven ve kalite ilkelerini temel alarak sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu