Fumigasyon

Fumigasyon Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Hızlı Erişim

Fumigasyon Fiyatlarını Belirleyen 10 Temel Etken

Fumigasyon işlemi profesyonel bir işlemdir. Uygulamada yapılacak hatalar başarısını doğrudan etkiler. Bu sebeple profesyonel bir Fumigasyon şirketi ile çalıştığınızdan emin olmalısınız. Fumigasyon fiyatları üzerine etki eden 10 temel etkeni sizler için derledik.

  1. Fumigasyon yapılacak alanın hacmi (m3)
  2. Tercih edilen Fumigant türü
  3. Tercih edilen Fumigantın ticari markası (kalitesi)
  4. Uygulanacak Fumigantın dozu (m3)
  5. Tercih edilen Fumigasyon yöntemi
  6. İzolasyon çalışması ve kullanılacak malzemeler
  7. Fumigasyon operatörü, personel tecrübesi ve sayısı
  8. Fumigasyon süresi içinde yapılacak gaz ölçümleri
  9. Fumigasyon sonrası çıkan atıkların imhası
  10. Fumigasyon şirketinin yeterliliği

Fumigasyon Fiyatlarını Nasıl Karşılaştırabilirsiniz?

Fumigasyon uygulaması öncesi, aşağıda belirtmiş olduğumuz kriterleri Fumigasyon Firmaları için standart hale getirmelisiniz. Bu sayede Fumigasyon fiyat tekliflerini daha sağlıklı değerlendirebilirsiniz. Fumigasyon fiyat teklifi aşamasında Fumigasyon firmalarını daha sağlıklı değerlendirmek için https://fumigasyon.org/profesyonel-fumigasyon-firmalari-bulma-stratejileri/ içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Fumigasyon Yapılacak Alanın Hacmi Aynı Olmalı

Fumigasyon işlemi belirli bir alanda, belirli bir miktar Fumigant gazın, belirli bir süre uygulanması işlemidir. Bu sebeple Fumigasyon fiyat teklifi alırken alan hacim olarak net olarak belirlenmelidir. Fumigasyon uygulanacak ayrı ayrı bölümler var ise bu bölümler uygulama öncesi bir kroki üzerinden kontrol edilmelidir. Fumigasyon firmaları aynı hacimdeki alana Fumigasyon Fiyat Teklifi vermelidir.

Fumigasyon İşleminde Aynı Fumigant Türü Tercih Edilmeli

Fumigasyon firması yapılacak uygulamada hangi Fumigant türünü kullanılacak?

  1. Metil Bromid?
  2. Aluminyum Fosfit?
  3. Magnezyum Fosfit?
  4. Sülfür Florür?

Fiyat belirlemesi öncesi, Fumigasyon işlemi genel bir tanım olmaktan çıkarılmalı, Magnezyum Fosfit Fumigasyonu gibi özel bir tanımlama haline getirilmelidir.

Fumigant’ın Ticari Markası Nedir?

Satın aldığımız her üründe olduğu gibi Fumigant sektöründe de onlarca marka bulunmaktadır. Bu ürünler kalitelerine göre belirli bir fiyat skalasına sahiptir. Fumigant seçiminde en önemli kriter; ürünün uygulamadan sonra, etiketinde belirtilen gaz haline geçişte vereceği gaz miktarıdır. Çünkü Fumigasyon işleminin başında tüm hesaplamalar buna göre yapılmaktadır. Etiketinde belirtilen gaz miktarı düşük çıkarsa istenilen seviyede gaz elde edilemeyecektir. Bu sebeple Fumigant markası daha önce kullanılmış gerekli ölçümleri yapılmış ve emin olunan markalar içerisinden seçilmelidir.

Kaliteli Bir Fumigant Markası Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

  • Ürünün ambalajında belirtilen miktardaki gazı ortama verebilmelidir.
  • Fumigant’ın difüzyon yeteneği güçlü ve hızlı olmalıdır.
  • Uygulama sonrası kalıntı miktarı düşük olmalıdır.
  • Fumigant gaz hale hızlı geçmelidir.
  • Fumigasyon uygulaması yapılan ürünün aromasına ve yapısına zarar vermemelidir.
  • Fumigasyon alanında; yangın, parlama gibi güvenlik riskleri düşük olmalıdır.

Fumigasyon Dozu Fiyatı Üzerine Etki Eden En Önemli Etkendir!

Alanda m3 e uygulanacak gaz miktarına Fumigasyon dozu denir? Fumigasyon dozu belirlenirken Fumigasyon operatörü belirli kriterleri göz önünde bulundurmalıdır ki , uygulama başarılı olsun.

Fumigasyon dozu belirlerken dikkat edilecek hususlar;

  • Zararlı türü ve yoğunluğu
  • Sıcaklık
  • Nem
  • Fumigant türü
  • Fumige edilecek ürünün cinsi
  • Binanın yapısı
  • Fumigasyon süresi

Doğru Fumigasyon Yöntemi Tercih Edildi mi?

Kullandığınız Fumigant kalitesi kadar, kullandığınız yöntemde Fumigasyonun başarısını doğrudan etkiler. Zararlı türü, yoğunluğu, işletmenin yapısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak en doğru yöntem tercih edilmelidir. Fumigasyon Yöntemlerini detaylı olarak Hizmetlerimiz menüsünden inceleyebilirsiniz.

İzolasyon ve Yalıtım Çalışmaları Eksiksiz Tamamlandı mı?

Fumigasyon işlemi belirli bir miktar gazın belirli bir süre alanda tutulması mantığına dayandığı için gaz kaçakları kesinlikle olmamalıdır. İşletme veya yapı içeriden dışarıya profesyonel bakış açısı ile gözden geçirilmelidir. Gazın kaçma ihtimali olan alanlar dayanıklı yalıtım malzemeleri ile izole edilmelidir. Bazı işletmeler için yalıtım işlemleri oldukça fazla olabilir. Bu nedenle yalıtım işlemlerinin maliyeti Fumigasyon fiyatlarını arttırmaktadır.

Fumigasyon Operatörü ve Personellerin Uygulama Tecrübeleri Yeterli mi?

Fumigasyon işlemi oldukça kısa sürede uygulanır. Fumigasyon operatörlerinin, yaklaşık 15-20 dakika içerisinde tüm uygulamayı bitirip ortamı terk etmeleri gerekmektedir. Bu kısa süre içerisinde doğru plan ve homojen Fumigant dağılımı oldukça önemlidir. Uygulama esnasında yetersiz sayıda ve tecrübesiz Fumigant operatörü bulundurmak, ciddi iş güvenliği risklerinin oluşmasına neden olur.

Fumigasyon Süresi İçerisinde Yeterli Sayıda Gaz Ölçümü Yapıldı mı?

Uygulamanın başarılı olması için m3 teki gaz miktarı, işlem süresince sabit tutulmaya çalışılmalıdır. Bu sebeple periyodik gaz ölçümleri yapılmalı, ortamdaki gaz miktarı belirlenmelidir. Alandaki gaz miktarında bir azalma söz konusu ise (Fumigasyon yöntemine göre) gerekli gaz ilavesi yapılmalıdır.

Fumigasyon Atıklarının İmhası Nasıl Yapılacak?

Fumigasyon sonrası en önemli konulardan birisi de atıkların toplanması ve güvenli şekilde imha edilmesidir. Atıkların uygulama sonrası usulüne uygun şekilde imha edileceği önceden belirlenmelidir.

Fumigasyon Şirketi Uygulama İçin Gerekli Yeterliliklere Sahip mi?

Fumigasyon şirketlerinin, bu uygulamaları yaparken bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartları aşağıda sizler için inceledik.

Fumigasyon şirketinin yerine getirmesi gereken yasal gereklilikler;

  • Fumigasyon Ruhsatı
  • Gümrüklü alanlar için, gümrüklü alan izin belgesi
  • Sertifikalı Fumigasyon Operatörü ve yardımcıları
  • Uygulanacak Fumigant türüne göre Operatör uygulama belgesi
  • Gazdan arındırma işlemleri için operatör eğitim sertifikası

Fumigasyon Fiyatları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uzmanlarımız Fumigasyon Fiyatları hakkında merak ettiğiniz soruları, sizler için cevapladı.

Fumigasyon operatörü ne iş yapar?

Fumigasyon operatörü, uygulamanın tüm aşamalarından sorumlu bakanlıkça yetkilendirilmiş uzmandır. Bu nedenle işlemin başlangıcından, sonuna kadar olan süreci yönetmek ile görevlidir. Fumigasyon işlemi sadece operatörün talimatı ile başlayabilir. Fumigasyon yapılan alana operatör izin vermeden girilmesi yasaktır.

İlaçlama şirketleri Fumigasyon yapabilir mi?

İlaçlama şirketleri gerekli yasal izinleri almışlar ise ve bünyelerinde Fumigasyon operatörü çalıştırıyorlar ise Fumigasyon işlemi yapabilirler.

Halit

2004 yılında kurulan Entofarma sonuç odaklı haşere kontrol çalışmaları ve başarılı geçmişiyle Türkiye’nin en önde gelen ilaçlama şirketidir. Haşere kontrol ve ilaçlama sektöründe öncü olma vizyonuyla hareket eden Entofarma, hizmetlerini her zaman için müşteri memnuniyeti, güven ve kalite ilkelerini temel alarak sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu