Konteyner Fumigasyonu Nedir?

Konteyner Fumigasyonu; Fumigasyon uygulamasının 20 – 40 ve 40 HQ konteyner içerisinde yapılması işlemidir. Uygulama herhangi bir ön hazırlık gerektirmediği için gıdadan tekstile, ahşaptan, tarım ürünlerine kadar her türlü ürünün Fumigasyon işleminde kullanılabilir.

Hemen Bizi Arayın

Konteyner Fumigasyonu Nedir Nasıl Yapılır?

Konteyner Fumigasyonu Nasıl Yapılır?

Konteyner Fumigasyonu uygulaması 2 şekilde yapılır;

  1. Sabit Konteyner Fumigasyonu
  2. Hareketli Konteyner Fumigasyonu

Sabit Kontyener Fumigasyonu

Ürünlerde bulunan zararlıların yok edilmesi, konteynerler transit halindeyken yapılabileceği gibi, tesisin uygun bir alanında sabit şekilde de gerçekleştirilebilir. Fumigasyon konteyneri bu amaçla işletmenin uygun bir alanına yerleştirilerek bir Fumigasyon odasına dönüştürülebilir. Böylelikle tesise girecek ürünler işletmenin tamamının kapanmasına gerek olmadan sabit konteyner tesisleri vasıtası ile Fumige edilebilir. Bu yöntem işletmeye zaman ve daha ekonomik çözümler sağlaması açısından önemlidir.

Hareketli Konteyner Fumigasyonu

Fumigasyon uygulamasının, hareket halindeki konteyner içerisinde yapılmasıdır. Özellikle ihracat ve ithalat faaliyetlerinde oldukça sık tercih edilir. Ürün çıkış noktasında Fumigasyon uygulamasına tabi tutulur. Fumigasyon süresi genellikle nakliye süresinde tamamlanmaktadır. Varış noktasında Fumigasyon işlemi açılır ve tamamlanmış olur. Teksil, ahşap, gıda, tarım ürünleri fumigasyonunda sıkça kullanılır. Fumige edilmiş konteyner, varış noktasında başka bir Fumigasyon operatörü tarafından açılacağından, gerekli uyarıcı levhalar yapıştırılmalıdır.

Fumigasyon Konteyner'inin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Nakliye ve ihracat amacı ile kullanılan konteynerler, kullanım amaçlarına göre birçok farklı ölçüde ve özellikte imal edilmektedir. Konteyner Fumigasyonu uygulaması yapılacak konteynerlerin bu özelliklerine göre tercih edilmesi uygulamanın başarısını artıracak en önemli kriterlerdendir. Nakliye ve Fumigasyon işleminde genellikle DC Konteynerler (Dry Container) tercih edilmektedir. Genellikle kuru gıda ve yüklerin taşındığı bu konteynerler ölçülerine göre şu şekilde sıralanır.

20’DC Fumigasyon Konteyner’i

En sık kullanılan konteyner tiplerinden biridir, Çelik materyalden imal edilmiş bu konteyner içerisinde yapılacak Fumigasyon işlemi öncesi gaz sızdırmazlığı kontrol edilmelidir.

20’DC Konteyner Ölçüleri

  • Genişlik: 2,35 m
  • Uzunluk: 5,90 m
  • Yükseklik: 2,37 m
  • Hacim: 33 metreküp

40’DC Fumigasyon Konteyner’i

20’DC konteynerlere nazaran yaklaşık 6 m daha uzun olan 40’DC konteynerler çelik malzemeden imal edilmiştir. Hacmen daha geniş alana sahip 40’DC konteynerlerin, Fumigasyon öncesi gaz sızdırmazlıkları kontrol edilmelidir.

40’DC Konteyner Ölçüleri

  • Genişlik: 2,35 m
  • Uzunluk: 11,98 m
  • Yükseklik: 2,35 m
  • Hacim: 66 metreküp

40’HQ Fumigasyon Konteyner’i

40’HQ konteynerler 40’DC konteynerler ile aynı genişlik ve uzunluktadır. Arlarındaki tek fark HQ konteynerlerdeki yükseklik farkından kaynaklanmaktadır. Fumigasyon işleminde bazen 40’DC ile karıştırılan bu konteynerler hacim farkından dolayı yapılacak Fumigasyon işleminden tam sonuç alınamamasına neden olabilir.

40’HQ Konteyner Ölçüleri

  • Genişlik: 2,35 m
  • Uzunluk: 11,98 m
  • Yükseklik: 2,69 m
  • Hacim: 76 metreküp

Konteyner Fumigasyonu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Fumigasyon işleminin başarıya ulaşması ve ürün içerisindeki zararlıların yok edilmesi kullanılan Fumigasyon yönteminin doğru şekilde uygulanması ile mümkündür. Uygulama sadece, belirli bir alana gaz tatbik etme ve havalandırma işlemlerinden ibaret değildir. Uygulama öncesi ve sonrası alınması gerekli tedbirler bulunmaktadır. Entofarma tüm bu kriterleri gözden geçirerek, Fumigasyon işleminin istenilen başarıya ulaşmasını hedeflemektedir. Bunlara kısaca göz atalım

Konteyner Fumigasyonu ve Hava Sıcaklığı

Fumigant gazın aktif hale geçebilmesi ve ortamda istenilen gaz oranına geçebilmesi için belirli bir hava sıcaklığına ihtiyaç vardır. Gece ve gündüz hava sıcaklıkları arasındaki farklar göz önünde bulundurularak, uygulanacak fumigantın özelliklerine göre gerekli tedbirler alınmalıdır.

Konteyner Fumigasyonu ve Sızdırmazlık

Fumigasyon uygulaması belirli bir alanda, belirli bir süre ve belirli bir oranda gazın sabit tutulması ilkesine dayanmaktadır. Zararlı ve ürün türüne bağlı olarak hesaplanan bu gaz oranının, konteyner içinde sabit kaldığına ve konteynerin tüm alanına homojen olarak dağıldığından emin olunmalıdır.

Fumigasyon Yapılacak Üründeki Zararlı Türü ve Yoğunluğu

Fumigasyon işlemi yapılacak konteynerde bulunan ürünlerin karakteristik özellikleri, yapılacak işlemin başarısına doğrudan etki etmektedir. Uygulanacak doz ürünün özelliklerine ve üründe zarar yapan haşerenin türüne göre belirlenmelidir.

Fumigasyon Konteynerinin Fiziksel Özellikleri

Fumigant gazlar aşındırıcı ve korozyon etkiye sahiptir. Düzenli olarak Fumigasyon işlemine tabi tutulan konteynerlerde de bu olumsuz etkilere sıkça rastlanır. Bu sebeple konteynerin geneli düzenli aralıklar ile kontrol edilmelidir.

Konteyner Fumigasyonu ve Nem

Konteyner içerisinde bulunan üründen kaynaklı oluşacak yüksek nem, Fumigasyon işlemi esnasında çeşitli güvenlik risklerine neden olabilir. Bu sebeple uygulama öncesinde, yüksek nem oranını kontrol altına alacak önlemler uygulanmalıdır.

Fumigasyon Süresi

Fumigasyon süresi zararlıların tüm formlarının ortadan kaldırılması ve uygulama başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Süreyi belirleyen kriterler uygulama öncesi gözden geçirilmelidir. Fumigasyonun kapalı kalma süresi belirlenirken, zararlı türü ve yoğunluğu mutlaka değerlendirilmelidir.

İhtiyacınız Konteyner FumigasyonuPalet FumigasyonuGemi FumigasyonuBina FumigasyonuMüze FumigasyonuSilo FumigasyonuFumigant Temini Hizmeti mi?

Profesyonel Hizmet

Rekabeti profesyonel bakış açımız ile sağlarız

Etkili Fumigantlar

Difüzyon yeteneği güçlü Fumigantlar tercih ederiz

Zamanında Servis

Müşterilerimize verdiğimiz sözleri tutarız

Ekonomik Fiyatlar

Müşterilerimizin rekabet gücünü arttırmayı hedefleriz

Konteyner Fumigasyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fumigasyon operatörlerimiz, Konteyner Fumigasyonu hakkında merak ettiğiniz soruları sizler için cevapladı.

  1. 1
    Fumigasyon nedir nasıl uygulanır?

    Zararlı haşere ve böceklere karşı kullanılan kimyasal bir mücadele yöntemidir. Diğer kimyasal mücadele yöntemlerinden farkı; Fumigant ilacın ortama gaz formunda verilmesi ve belirli bir süre kapalı tutulmasıdır.

    Bu konuda daha detaylı bilgi almak için Fumigasyon Nedir? sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  2. 2
    Fumigasyon nasıl yapılır?

    Fumigasyon uygulaması, bilgi birikimi ve ciddi bir ön hazırlık gerektiren ilaçlama metodudur. Yasal olarak sadece Fumigasyon operatörleri nezaretinde yapılabilir.

    Bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak için Fumigasyon Nasıl Yapılır? sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  3. 3
    Fumigasyon nerelerde kullanılır?

    Fumigasyon uygulaması Dünya’da oldukça geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Burada önemli olan, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve Fumigasyon kurallarına uyulmasıdır. Tehlikeli bir uygulama olan bu işlem aşağıdaki alanlarda kullanılabilir.

    • Tahıl ve bakliyat gibi ürünlerde zarar yapan böceklerin kontrolünde
    • Ahşap zararlılarıyla mücadelede
    • Evlerde Tahtakurusu ve Termit kontrolünde (Gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan yapılan uygulamalar ölüm tehlikesi içerir.)
    • Gıda Fabrikalarında zararlı kontrolünde
    • Gemi ve nakliye araçlarında
    • Depo ve antrepolarda

  4. 4
    Fumigasyon odası nedir?

    Fumigasyon odası; uygulama için ortam şartlarının ayarlanabildiği özel Fumigasyon alanlarıdır.

    Fumigasyon odasının özellikleri;

    • Isıtma sistemi bulunur, sıcaklık ayarlanabilir.
    • Basınç ayarlanabilir. (Vakum Fumigasyon odalarında)
    • Havalandırma sistemi bulunur.
    • Ortam nemi ayarlanabilir.
    • Özel izolasyon malzemeleri kullanıldığı için sızdırmazlığı daha iyidir.
    • Fumigant gaz ölçümleri yapılarak, gaz miktarı ayarlanabilir.

    fumigasyon firmaları, fumigasyon şirketleri

    Fumigasyon sektörünün öncü şirketi Entofarma, Türkiye’de faaliyette bulunan birçok işletmeyi, referans listesinde gururla taşımaktadır. Uyguladığımız profesyonel Fumigasyon çözümleri sayesinde müşterilerimizi uluslararası standartlara ulaştırmış olmaktan gurur duymaktayız.

    ADRES

    Cevizli Mah. Saraylar Cad. İyidere Sok. No: 1/11 34865 Kartal / İstanbul

    TELEFON

    444 3 700

    EMAIL

    bilgi@entofarma.com.tr