Bina Fumigasyonu Nedir?

Bina Fumigasyonu, zararlıların istila ettiği fabrika, müze, depo vb. yapıları tamamen gaz sızdırmaz hale getirildikten sonra Fumigant uygulanması işlemidir. Bina Fumigasyonu binalardaki yarık, çatlak, baca vb. açıklıklar uygun yalıtım malzemesi ile kapatılarak yapılabildiği gibi, tüm binanın çadır altına alınması ile de gerçekleştirilebilir.

haşereler işletmenizin genelini istila etmişse

Bina Fumigasyonu Yöntemini Tercih Etmelisiniz

Bina Fumigasyonu ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bina Fumigasyonu ciddi bir ön hazırlık gerektiren detaylı bir uygulamadır. Entofarma tüm bu süreçleri kayıt altına alarak müşterilerinin güvenliğini ve uygulamanın başarısını garanti etmektedir. Bu süreçleri detaylıca inceleyelim.

Bina Fumigasyonu Öncesi Zararlı Türü ve Yoğunluğunun Belirlenmesi

Fumigasyon işlemi sonrası istenilen neticeleri almak için zararlı türünün ve yoğunluğunun belirlenmesi gerekir. Zararlı türü ve yoğunluğu, doz oranının belirlenmesini etkileyen en önemli etkenlerden biridir.

Bina Fumigasyonu Yapılan Alanın Ölçülerinin Hesaplanması

Uygulama yapılacak alandaki tüm bölümler ayrı ayrı hesaplanmalı ve kayıt edilmelidir. Zararlı türünün yumurta ve pupa dönemleri de göz önünde bulundurularak uygulama yapılacak alana tatbik edilecek gaz miktarı belirlenir.

Bina Fumigasyonu ve Yalıtım

Yalıtım çalışmaları bina Fumigasyonu uygulamasının en önemli kısmıdır. Fumigasyon işlemi esnasında en uzun süreli çalışma bu faaliyetlerde yapılmaktadır. Yalıtım çalışmalarında yalıtımın nasıl yapıldığının yanında, ne tür malzeme ile yapıldığı da oldukça önemlidir. Örneğin bir kapının yalıtılmasında kullanılan şerit bantlar istenilen özelliklerde değilse gerekli sızdırmazlık sağlanamayacak ve hedeflenen gaz oranı tutturulamayacaktır.

Bina Fumigasyonu ve Güvenlik Tedbirleri

Fumigasyon işlemi diğer kimyasal mücadele yöntemlerine oranla çok daha tehlikelidir. Gerekli tedbirler alınmadığında memeliler üzerinde çok kısa süre maruziyet de dahi ölümcül etkiler gözlenebilir. Bu sebeple uygulama esnasında ve Fumigasyon işleminin açılmasından sonra yapılan havalandırma işleminin neticesinde gerekli gaz ölçümleri yapılmalıdır. Fumigasyon operatörünün vereceği onay sonrasında alana geçiş izni verilmelidir. Bunun yanı sıra kullanılan Fumigant maddelerin metaller üzerinde korozyona ve gaz yoğunluğuna bağlı olarak parlama ve yanma riskleri de ortadan kaldırılmalıdır.

Fumigasyon Atıklarının İmhası

Bina Fumigasyonu sonrası, ortaya çıkan atıkların imhası ayrı bir öneme sahiptir. Fumigasyon işlemi sonrası genellikle atıklardan gaz salınımı devam etmektedir. Buda Fumigasyon atıklarının taşınmasında ve imhasında tıpkı bina Fumigasyonu işleminde olduğu şekilde güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorunlu kılar.

Bina Fumigasyonu Fiyatları Nasıl Belirlenir

Fumigasyon hizmeti alacak işletmelerin karar vermekte çok zorlandıkları konuda budur. Fumigasyon hizmeti almadan önce doğru bir fizibilite çalışması yapıldığından emin olun. Fizibilite çalışması esnasında üzerinde durulması gerekli bazı konu başlıklarını kısaca inceleyelim.

  • Zararlı türü ve popülasyonun yoğunluğu belirlendi mi?
  • Uygulama yapılacak alanın ölçüleri doğru olarak alındımı?
  • Fumigasyon yapılacak alanda uygulanacak doz doğru olarak belirlendi mi?
  • Binadaki yalıtım eksiklikleri tam ve eksiksiz yapıldı mı?
  • İş güvenliği ve bina güvenliğindeki riskler ortadan kaldırıldı mı? Uygulama esnasında gözden kaçırılan ufak detaylar ürünün ekonomik değerini düşürüp, makine ekipmanlarda zarar neden olabilir. Fosfin gazı kullanılan işlemlerde binalarda yangın tehlikesine neden olabilir.
  • Fumigantın dağıtımı homojen yapıldı mı?
  • Fumigasyon işleminde kritik noktalarda gaz ölçümü yapıldı mı?
  • Atıkların imhası usulüne uygun olarak imha edildi mi?

Yukarıda açıklanan kriterler Fumigasyon fiyatlarının belirlenmesinde başlıca etkenlerdir. Bahse konu işlemlerden bir veya daha fazlasının işletmenizde uygulanmaması, işlemin başarısını olumsuz yönde etkileyeceği gibi, tehlikeli boyutta riskler almanız anlamına da gelmektedir. Hizmet öncesi bu şartların yerine getirileceğinden emin olunuz.

İhtiyacınız Konteyner FumigasyonuPalet FumigasyonuGemi FumigasyonuBina FumigasyonuMüze FumigasyonuSilo FumigasyonuFumigant Temini Hizmeti mi?

Profesyonel Hizmet

Rekabeti profesyonel bakış açımız ile sağlarız

Etkili Fumigantlar

Difüzyon yeteneği güçlü Fumigantlar tercih ederiz

Zamanında Servis

Müşterilerimize verdiğimiz sözleri tutarız

Ekonomik Fiyatlar

Müşterilerimizin rekabet gücünü arttırmayı hedefleriz

Bina Fumigasyonu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fumigasyon operatörlerimiz, Bina Fumigasyonu hakkında merak ettiğiniz soruları sizler için cevapladı.

  1. 1
    Fumigasyon neden yapılır?
  2. 2
    Fumigasyon işlemi nasıl yapılıır?
    fumigasyon firmaları, fumigasyon şirketleri

    Fumigasyon sektörünün öncü şirketi Entofarma, Türkiye’de faaliyette bulunan birçok işletmeyi, referans listesinde gururla taşımaktadır. Uyguladığımız profesyonel Fumigasyon çözümleri sayesinde müşterilerimizi uluslararası standartlara ulaştırmış olmaktan gurur duymaktayız.

    ADRES

    Cevizli Mah. Saraylar Cad. İyidere Sok. No: 1/11 34865 Kartal / İstanbul

    TELEFON

    444 3 700

    EMAIL

    bilgi@entofarma.com.tr